نخستين فصل کاوش در گورستان گروي به پايان رسيد

عباس نوروزي، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان هرمزگان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا(chtn) گفت: طي اين عمليات 10 گور کاوش شد وبعضي از اين گورها توسط قاچاقچيان از بين رفته بود.

وي افزود:اشيا کشف شده در اين فصل از کاوش شامل مهره هاي عقيق و حلقه هاي برنزي است که احتمال مي رود متعلق به دوره اشکاني باشد ولي براي اطمينان بيشتر نياز به آزمايش و بررسي دارد زيرا شکل برخي از اشيا به دست آمده به گونه اي است که امکان دارد مربوط به عصر آهن باشد.

نوروزي به اهميت معماري گورها اشاره کرد و افزود: گورها به صورت دو رديف سنگ چين چهار ضلعي است که با توجه به اعتقاد به چهار عنصرمقدس مزدايي (آب،خاک،باد ،آتش) زير مرده را با سنگريزه پر مي کردند و دور آن را يک رديف ديوار با ملات از سنگ قلوه هاي رودخانه‌اي مي پوشانند و يک چهار ديواري ديگر دور آن مي کشيدند.

معاون ميراث فرهنگي استان هرمزگان خاطر نشان کرد:اين گورها نسبت به قد انسان ها بزرگتر است و برخي از اين گورها از دو بخش تشکيل شده است که در يک قسمت مرده و بخش کوچکتر اشيا دفن شده اند.

وي يادآور شد:اين گورها در دو استان ديگر استان سيستان و بلوچستان و استان بوشهر هم وجود دارد ولي به دليل اينکه توسط قاچاقچيان تخريب شده است و از بين رفته کمتر استاني است که اين گورها را کاوش کند و استان هرمزگان تنها استاني است که اين گورستان تاريخي را مورد کاوش قرار داده است.

گورستان گروي يکي از گورستان‌هاي مهم هرمزگان و کشور محسوب مي‌شود که در سال ۸۵ شناسايي و به ثبت آثار ملي رسيده است، اين گورستان با وسعت ۱۰۰ هکتار يکي از بزرگ‌ترين گورستان‌هاي تاريخي کشور به لحاظ وسعت است./117

انتهای پیام/

کد خبر 1387102356